מה המשאב הכל גדול של כל חברה ?
ההון האנושי ! בזה אין ספק.
מכונות טובות יש בהרבה מפעלים, גם ציוד אוטומציה טוב יכול לשדרג את התוצאות התפעוליות של העסק.
אבל בסוף מה שעושה את ההבדל – זה האנשים.
האם כמנהלים אנחנו דואגים לרווחת העובדים ואיכות החיים שלהם בעבודה כראוי למשאב הכי חשוב בעסק?
החברה גדלה והחלטתם לבנות מפעל חדש. בשעה טובה !
אבל יש כל כך הרבה פרטים טכניים לטפל בהם , אישורים, מימון, אנשי מקצוע, מהנדסים, ספקים של ציוד ובעיקר לו"ז צפוף.
מי מטפל בתכנון עבור המשאב החשוב ביותר ?
סביבות העבודה, עיצוב המשרדים , הקבלה , חדר האוכל , חדרי הישיבות ?
לפעמים בפרויקט כל כך גדול ומשמעותי לא ניתנת מספיק תשומת לב בתכנון הראשוני לאזורים היותר "רכים" שבהם אמורים לעבוד כל אנשי המנהלה.
תכנון חללי עבודה רלוונטי לכל חברה וטעות היא לחשוב שרק חברות הייטק כמו גוגל או חברות פארמה צריכות להשקיע בעיצוב סביבת העבודה.
כיום ההבנה היא שגם בתעשייה המסורתית יש צורך לתכנן ולעצב נכון יותר את המשרדים והאזורים הציבוריים בעיקר ממקום של חשיבה והתייחסות לאיכות החיים של העובדים השוהים במשרדים במהלך רוב שעות היום.
עיצוב סביבות עבודה כולל תכנון וחשיבה לפרטים על ההתנהלות השוטפת בחלל.
החל מנושאים של אקוסטיקה ומיזוג אוויר , מערכות תקשורת ותשתיות תומכות עבודה, נגישות ועוד.
עיצוב המשרדים מתייחס לחלוקה נכונה ושיבוץ העובדים –
מי יישב ליד מי?
איך יוצרים היררכיה ע"י חלוקת החלל בלבד?
כמה עובדים לשים באופן ספייס ?
ואם בכלל, מי מקבל את המשרד עם החלון ומי את המשרד שקרוב לחדר הישיבות ?
מה בנוגע למקומות אחסון ?
כל תפקיד והצרכים שלו –
משרד של מנהלת חשבונות יכלול יותר מקומות אחסון ממשרד של איש שיווק.
במשרד של מנהלת משאבי אנוש יהיה צורך באחסון סגור ומוצנע מטעמים של סודיות.
ואיפה נאחסן את הציוד השוטף וחומרי הניקוי ? גם לכך יש להקצות מקום יעודי.
כמה עובדים יש לכם במפעל ?
איפה הם אוכלים צהרים ? האם הקצתם מרחב מספיק ומתוכנן נכון עבור חדר האוכל ?
האם נעשתה חשיבה על אזור ההכנה של הסלטים הטריים וחימום האוכל עבור עובדי המטבח או שהתכנון הראשוני התייחס למספר שולחנות נדרש בתוך חלל מוגדר וזהו ?
מעצבת פנים למגזר העסקי שמכירה את הצרכים הפרטניים של התנהלות במקום עבודה תדע לתכנן ולעצב את המרחב כך שלכל פרט תהיה התייחסות ומענה נאות בתכנון מרחב העבודה שלכם.
כן, כן, גם במפעלי תעשייה מסורתית.
חשוב שתכנון סביבת העבודה יעשה כבר בשלבים הראשונים של הפרויקט על מנת למזער אילוצים ולחסוך בעלויות בשלב מתקדם יותר.
לפרטים נוספים ופגישת יעוץ התקשרו אליי 0524289211 או שלחו מייל [email protected]